Ons verhaal

In 2020 was het dan eindelijk zover ! Na ruim 8 jaar van dromen en fantaseren, markten afstruinen en verzamelen, klussen en restaureren, inspiratie opdoen en nieuwe dingen creëren, vergunningen aanvragen en idealen realiseren….
Onze droom is het dan toch eindelijk werkelijkheid geworden!

Brukt en Ateljee’ is álles waarvan we gedroomd hebben: een plek die je mee terug in de tijd neemt, die je zintuigen prikkelt door verrassende combinaties van vintage, kunst en eigentijds design.

Wie zijn wij?

We zijn al ruim 20 jaar gepassioneerd Scandinavië-reizigers. Sterker nog, ons beider fascinatie voor de middernachtzon was destijds bij onze kennismaking het laatste ‘zetje’ om de vonk definitief over te laten slaan 😍. En sindsdien hebben we al vele reizen naar Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken gemaakt.
Niet alleen de enorm indrukwekkende, weidse natuur, maar ook de cultuur, mensen, tradities en de Scandinavische levenshouding spreken ons aan.
Vanuit die passie verzamelen we al jaren Scandinavische spulletjes, om zo ook een stukje Scandinavië thuis/in Einighausen te creëren.
Zo kun je 365 dagen per jaar genieten van al dat moois.

Dré & Sylvia

Naast onze gezamenlijke passie voor Scandinavië zijn er nog wel een aantal dingen waar ons hart sneller van gaat slaan.
Zo heeft Dré een grote liefde voor de groentetuin en alles wat met gezonde voeding te maken heeft. Zijn achtergrond als agrariër komt dan goed van pas! Met als gevolg dat we bijna het hele jaar door volop verse groente en fruit uit eigen tuin op tafel hebben staan.
Dré zijn handen staan trouwens (bijna) nooit stil. Als hij niet aan het tuinieren is, dan is hij wel aan het verbouwen, thuis of bij vrienden. Of oude spulletjes aan het opknappen en restaureren. Of, als meest recente uitlaatklep voor zijn creativiteit, aan de houtdraaibank prachtige voorwerpen, zoals kommen, schalen, bekers en potjes aan het maken. Prachtige, eerlijke objecten die gezien én gebruikt mogen worden. Want alles wordt natuurlijk voedsel-veilig afgewerkt!
En dan is er ook nog ‘Dré – de dierenvriend’! Zijn grote liefde is en blijft natuurlijk Beertje, die grote knuffelige zwarte kater, die bijna 20 jaar geleden in één oogopslag het hart van Dré heeft gestolen. Maar ook de jonge opvolgers Billy en Timmy hebben weer een plekje in zijn hart veroverd.
En dan niet te vergeten de kippen en vogels; die triggeren al sinds zijn prille jeugd iets bij Dré. Van die passie heeft hij in het verleden zijn beroep gemaakt. Nu is het houden van kippen een leuke hobby voor erbij. En de verse, biologische eitjes verwerkt Dré natuurlijk weer in een of ander (h)eerlijk gerecht!

Dré aan de wandel in Noorwegen Sylvia aan de wandel in Noorwegen Dre in Norge Dré en Sylvia Dré - en profiel Sylvia in Noorwegen Dré en Sylvia

Sylvia’s hart gaat al van kinds af aan uit naar álles wat met dans, kunst en vormgeving te maken heeft. Dat ze naar de kunstacademie ging was dan ook bijna een vanzelfsprekendheid. Daar is de basis gelegd voor haar materiaalgevoeligheid. En ook haar fotografische kijk naar de wereld heeft ze destijds ontwikkeld. En fotografie is sindsdien een grote passie van haar, waar ook tijdens de Scandinavië-reizen veel tijd en aandacht naar uitgaat.
Daarnaast heeft ze een grote liefde voor de natuur. De zee, met het ruisen van de golven,  heeft een bijna magische aantrekkingskracht op haar. De door de zee verweerde, aangespoelde materialen – het is één grote inspiratie voor haar kunstwerken. Je ziet haar dan ook als een echte strandjutter langs de vloedlijn schuifelen, op zoek naar die bijzondere ‘dingetjes’ die haar bricolage-objecten een ziel geven. “Jij ziet ook werkelijk overal iets in!” heeft ze al heel vaak in haar leven te horen gekregen. Haar Bricolage-objecten stellen haar in staat om haar fantasie de vrije loop te laten, en daarmee haar gedachtenspinsels in de vorm van een beeldverhaal te vertellen.
Wat ze gemeen heeft met Dré, is dat ook zij een liefde heeft voor vogels. En dan vooral vanwege hun vliegkunsten. Al jaren is ‘de droom van het vliegen’ een thema in haar kunstobjecten.
En nog een gemeenschappelijk iets: haar liefde voor katten, en dan in bijzonder tijgerkatten. Nadat Spooky 12,5 jaar haar trouwe metgezel was, was het vervolgens de eer aan Tijgertje om haar hart te stelen. Maar ook van Tijgertje moest na 13 jaar afscheid genomen worden. Nu zijn het de broertjes Billy en Timmy, die twee ondeugende viervoetige maatjes, die  voor een vrolijke noot in huis zorgen.
Vraag je je misschien inmiddels af of er dan helemaal niets is waar ze een afkeer van heeft? Jawel hoor….. plastic voorwerpen…..  dát materiaal mist echt de ziel.

Dré & Sylvia - Happy couple - nu Dré & Sylvia - Happy couple - toen
Bovendien zijn ze al gedurende 'vele levens' een gelukkig stel en boven alles (nog steeds) knettergek op elkaar!
En natuurlijk zijn ze knettergek op hun trouwe levensgezellen / knuffeldieren / eigenzinnige katers Billy en Timmy !!
Tijgertje Beertje
For always in our hearts: Tijgertje en Beertje !!

Wil jij ook een stukje Zweden in huis? Of een authentiek stuk uit het Ateljee? Houd dan ook onze Instagram-posts in de gaten.

#Brukt&Ateljee