Resurrection of the Mermaid

  • Ateljee
  • Exposanten
  • Over deze vondst

  • Materiaal: Mixed materials
  • Kenmerken: Kunstobject
  • Land van Herkomst: Nederland
Resurrection of the Mermaid - zijaanzicht Resurrection of the Mermaid - vooraanzicht Resurrection of the Mermaid - wide shot

Zo’n jaar of 12 geleden pakte Sylvia de draad van haar beeldend werk weer op. Het begon met ‘Spielerei’….. Ze ging aan de slag met een soort mozaïek-werk. Foute associatie bij? Misschien wel te begrijpen, als je het op de traditionele manier aanpakt. Maar dat hoef je bij Sylvia niet te verwachten 😀 .
Ze ging namelijk aan de slag met allemaal scherven en andersoortige materialen om composities te maken. Langzamerhand werden de – aanvankelijk nog 2D-achtige – objecten steeds ruimtelijker. Met als een van de grootste uitspattingen dit werk met de naam ‘Resurrection of the Mermaid’.
Uitgangspunt was een antiek gispen popje dat vroeger bij haar oma in de ‘zondagse kamer’ pronkte. Ooit is het popje echter uit de gratie geraakt, en werd het weggedaan. Gelukkig kon Sylvia het bemachtigen. In een licht gehavende toestand heeft het tijdens haar studietijd steeds ergens een plekje gehad, als dierbare herinnering aan haar oma. Maar met alle verhuizingen die sindsdien volgden, werd de staat van het voorwerp er niet beter op. Meer beschadigingen en breuken volgden. Hoogste tijd voor een upgrade dus!

Inmiddels heeft het popje met haar sierlijke houding een centrale plek ingenomen in een met scherven opgebouwde compositie. Een dierbaar stuk, dat een mooie plek heeft gekregen in ons ‘Boudoir’-themahoekje.

Gezien de vele dierbare herinneringen hopelijk begrijpelijk dat dit niet te koop is 😉 .
Maar er zijn genoeg andere kunstwerken van Sylvia te zien bij Brukt en Ateljee.  Neem alvast een voorproefje door te klikken op het icoon van de exposant voor een impressie van het werk dat ze maakt.