Wie zijn Vondst is dit?

  • Ateljee
  • Exposanten
  • Over deze vondst

  • Materiaal: Hout
  • Kenmerken: Gedraaid uit verlijmde stukken hardhout, voedselveilig afgewerkt
  • Land van Herkomst: Nederland
 Dré Haenen

We hebben het op onze website steeds maar over ‘onze vondsten’. Allemaal spulletjes die wij tijdens onze tripjes in binnen- en buitenland ergens vandaan gehaald hebben, die op ons pad zijn gekomen. Spulletjes met veelal een hele geschiedenis en een heel eigen verhaal. Maar ook objecten die wij of andere kunstenaars en vormgevers hebben gecreëerd. Bijzondere voorwerpen die je bij een bezoek aan Brukt & Ateljee veelvuldig tegenkomt.

Maar wat als zo’n ‘vondst’ van ons op enig moment zijn weg vindt naar een nieuwe eigenaar? Wie zijn vondst is het dan….?
Blijft het dan nog steeds onze vondst? Of, is het dan de vondst van de ander? 🙄

Tja, da’s een hersenbrekertje! … Of toch niet?
Puur technisch gezien natuurlijk niet: immers als een koper voor een voorwerp betaalt, dan is het voorwerp niet meer van ons. Of wij het nou ooit ‘gevonden’ hebben, of niet…..

Deze hersenkraker ontstond naar aanleiding van deze prachtige saladekom van Dré Haenen.

 

Houtdraaiwerk - saladekom

Vrijwel meteen na de opening van Brukt & Ateljee was een enthousiast echtpaar op bezoek bij ons. Uit het gesprek met hen was af te leiden dat het bereiden en genieten van gezonde voeding een belangrijk iets in hun leven is. En dat het eten met vrienden en familie een ‘happening’ is, waar alle aandacht uitgaat naar de totaalbeleving van de maaltijd. Zoals ze vertelden, speelt de presentatie van de gerechten daarbij een belangrijke rol. En zodoende dat ze beiden al snel hun weg naar ons themahoekje rondom de keuken en het eten gevonden hadden. Daar viel hun oog op deze saladekom, en de keuze was dan ook snel gemaakt. De saladekom is van eigenaar gewisseld. Het echtpaar was intens blij met hún ‘VONDST’!

En precies dát vinden wij nu ook zo leuk aan de term ‘Vondsten’. Het zegt exact wat het moet zeggen: op het moment dat iemand iets ‘ontdekt’, ergens iets in ziet wat hem/haar raakt, dan is dát het moment waarop dat ‘iets’ een VONDST wordt.
En dus, op het moment dat een bezoeker van Brukt & Ateljee helemaal blij wordt van een voorwerp, en dat graag thuis in de eigen omgeving ziet staan, of het misschien een ander cadeau wilt doen, op dat moment is het niet meer alleen onze vondst, maar ook de vondst van de bezoeker/koper 🙂 .